FAQ (Συχνές Ερωτήσεις)

FAQ (Συχνές Ερωτήσεις)2020-08-09T19:39:08+00:00

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1) Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται, για να αρχίσει το παιδί μου τα μαθήματα στο e-ellinomatheia;2020-07-23T22:06:04+00:00

Αρχικά, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε ο Υπεύθυνος Σπουδών να έχει στη διάθεσή του ορισμένες βασικές πληροφορίες για το παιδί σας (π.χ. ηλικία, μαθήματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσει, χώρα διαμονής κ.ά.). Στη συνέχεια, ορίζεται: i) διαδικτυακή συνάντηση με τον Υπεύθυνο Σπουδών για να σας παρουσιάσει το πρόγραμμα σπουδών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του μαθήματος / των μαθημάτων που έχετε επιλέξει να παρακολουθήσει το παιδί σας και ii) ένα σύντομο δωρεάν μάθημα προκειμένου να γνωρίσετε τον εκπαιδευτικό που θα αναλάβει το παιδί σας. Τέλος, αποστέλλουμε στο προσωπικό σας mail την οικονομική προσφορά για το μάθημα / τα μαθήματα που έχετε επιλέξει να παρακολουθήσει το παιδί σας.

2) Δεν είμαι σίγουρος/-η για την τάξη στην οποία αντιστοιχεί ο βαθμός κατάκτησης της ελληνικής γλώσσας του παιδιού μου.2020-07-23T22:06:11+00:00

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να επικοινωνήσει μαζί σας ο Υπεύθυνος Σπουδών. Στη διαδικτυακή συνάντηση που θα οριστεί, ο Υπεύθυνος Σπουδών του e-ellinomatheia θα αξιολογήσει το επίπεδο κατάκτησης της ελληνικής γλώσσας του παιδιού σας και θα το εντάξει στο κατάλληλο τμήμα.

3) Δεν είμαι σίγουρος/-η για το μάθημα / τα μαθήματα που θέλω να παρακολουθήσει το παιδί μου.2020-07-23T22:06:16+00:00

Αφού συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο Υπεύθυνος Σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σας, ώστε να σας παρουσιάσει το πρόγραμμα σπουδών της τάξης που θα παρακολουθήσει το παιδί σας. Στη συνέχεια θα σας ενημερώσει για το περιεχόμενο των μαθημάτων και για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το παιδί σας από την παρακολούθησή τους. Τέλος, θα συζητήσει μαζί σας τις απορίες και τους προβληματισμούς σας, ώστε να σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη απόφαση για το μάθημα / τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει το παιδί σας στο e-ellinomatheia.

4) Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων της τάξης στην οποία φοιτά το παιδί μου;2020-07-23T22:05:38+00:00

Δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων της τάξης στην οποία φοιτά ο μαθητής. Μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει ένα μέρος του προγράμματος σπουδών της τάξης του. Ωστόσο, το μάθημα το οποίο προτείνουμε να εντάσσεται μόνιμα στο πρόγραμμα σπουδών των μαθητών μας είναι η Νεοελληνική Γλώσσα. Σε κάθε περίπτωση, μία διαδικτυακή συνάντηση με τον Υπεύθυνο Σπουδών μπορεί να βοηθήσει στην λήψη της καλύτερης απόφασης για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει το παιδί σας στο  e-ellinomatheia.

5) Τα μαθήματα στο e-ellinomatheia πραγματοποιούνται σε ζωντανή σύνδεση με τον καθηγητή ή είναι μαγνητοσκοπημένα;2020-07-23T22:08:05+00:00

Όλα τα μαθήματα στο e-ellinomatheia πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή της απευθείας διδασκαλίας και μετάδοσης του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από τον εκπαιδευτικό με τη χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας.

6) Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για να μπορεί το παιδί μου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του;2020-07-23T22:08:36+00:00

Θα χρειαστεί απαραίτητα έναν σταθερό υπολογιστή ή laptop με εγκατεστημένο ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα και φυσικά σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορεί επίσης να παρακολουθήσει τα μαθήματά του και μέσω tablet ή ακόμα και μέσω smartphone. Οι δύο τελευταίες επιλογές προτείνονται για μαθητές οι οποίοι είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες. Ανάλογα με το είδος της συσκευής που χρησιμοποιεί ο μαθητής θα χρειαστεί έναν συνδυασμό μικροφώνου, ηχείων και κάμερας. Η ιδανική επιλογή είναι να προμηθευτεί ο μαθητής ένα multimedia headset (ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο), ώστε η ποιότητα του ήχου να είναι άριστη.

7) Πόσο διαρκεί μία διδακτική ώρα;2020-07-23T22:10:44+00:00

Μία διδακτική ώρα διαρκεί 45 λεπτά. Εξαίρεση αποτελούν τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις (Εξετάσεις ομογενών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας) στα οποία μία διδακτική ώρα διαρκεί 60 λεπτά.

8) Πόσους μαθητές έχει μια διαδικτυακή τάξη του e-ellinomatheia;2020-07-23T22:11:53+00:00

Κάθε διαδικτυακή τάξη του e-ellinomatheia έχει αυστηρά μέχρι τέσσερις μαθητές. Οι γονείς των μαθητών μπορούν να επιλέξουν το είδος του τμήματος στο οποίο θα ενταχθεί το παιδί τους (ιδιαίτερο μάθημα, διμελές / τριμελές / τετραμελές τμήμα) δηλώνοντας την επιθυμία τους στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

9) Μπορεί το παιδί μου να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα;2020-07-23T22:12:36+00:00

Το e-ellinomatheia παρέχει στους μαθητές του τη δυνατότητα να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στο μάθημα ή τα μαθήματα που επιθυμούν.

10) Οι συμμαθητές μου θα διαμένουν στην ίδια χώρα με εμένα;2020-07-23T22:13:28+00:00

Επιδίωξη της Διεύθυνσης Σπουδών είναι οι διαδικτυακές τάξεις να απαρτίζονται από μαθητές που διαμένουν στην ίδια χώρα. Εάν όμως οι γονείς επιθυμούν να ενταχθούν τα παιδιά τους σε διεθνές τμήμα, θα πρέπει να το δηλώσουν στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

11) Μπορεί το παιδί μου να παρακολουθήσει δωρεάν ένα μάθημα;2020-07-23T22:15:00+00:00

Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν ένα μάθημα για να γνωρίσει τον / την  εκπαιδευτικό του e-ellinomatheia (δείτε τη διαδικασία για να αρχίσει το παιδί μου τα μαθήματα στο e-ellinomatheia).

12) Μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματά μου από οπουδήποτε στον κόσμο;2020-07-23T22:17:21+00:00

Μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα σου σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρεθείς (και όχι αποκλειστικά στη χώρα διαμονής σου) αρκεί να διαθέτεις τον απαραίτητο εξοπλισμό.

13) Μπορώ να παρακολουθήσω τα μαθήματά μου ακόμα κι αν δεν βρίσκομαι στο σπίτι μου;2020-07-23T22:18:58+00:00

Μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα σου ακόμα κι αν δε βρίσκεσαι στο σπίτι σου αρκεί να διαθέτεις τον απαραίτητο εξοπλισμό και να εξασφαλίσεις ότι ο χώρος που θα βρίσκεσαι πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη παρακολούθηση ενός μαθήματος (ησυχία, απουσία εξωτερικών θορύβων κ.τ.λ.).

14) Μπορώ κατά τη διάρκεια του μαθήματος να αλληλεπιδρώ με τον καθηγητή μου, όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία;2020-07-23T22:19:36+00:00

Βασικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στην οποία στηρίζεται η εκπαιδευτική πρόταση του e-ellinomatheia αποτελεί η  δυνατότητα των μαθητών να αλληλεπιδρούν με το δάσκαλο / καθηγητή, όπως ακριβώς και στη δια ζώσης διδασκαλία (σηκώνουν το χέρι, τους δίνεται ο λόγος, διατυπώνουν απορίες, λύνουν ασκήσεις απαντούν σε ερωτήσεις του διδάσκοντος κ.ά.).

15) Μπορώ κατά τη διάρκεια του μαθήματος να αλληλεπιδρώ και με τους συμμαθητές μου, όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία;2020-07-23T22:20:11+00:00

Βασικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας στην οποία στηρίζεται η εκπαιδευτική πρόταση του e-ellinomatheia αποτελεί η δυνατότητα των μαθητών να αλληλεπιδρούν και με τους συμμαθητές τους, όπως ακριβώς και στη δια ζώσης διδασκαλία (βλέπουν τους συμμαθητές τους, συμμετέχουν στη συζήτηση του μαθήματος, απαντούν σε απορίες των συμμαθητών τους, έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στη διαδικτυακή τάξη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ενώ ο καθηγητής απουσιάζει και να συζητούν μεταξύ τους για όποιο θέμα επιθυμούν σαν να βρίσκονται στο προαύλιο του σχολείου τους κ.ά.)

16) Θα συμπληρώνω φύλλα εργασίας; Θα έχω ασκήσεις για το σπίτι;2020-07-23T22:20:44+00:00

Η συμπλήρωση φύλλων εργασίας και η ανάθεση εργασίας / εργασιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό ανατίθενται στους μαθητές γραπτές εργασίες οι οποίες στη συνέχεια αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή στο δάσκαλο / καθηγητή εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί.

17) Πραγματοποιείται ενημέρωση γονέων για την πρόοδο των μαθητών;2020-07-23T22:21:43+00:00

Η συνεργασία με τους γονείς των μαθητών μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγμάτωση των εκπαιδευτικών στόχων του e-ellinomatheia. Στους γονείς  παρέχεται η δυνατότητα λεπτομερούςς και υπεύθυνης ενημέρωσης τόσο από τους διδάσκοντες όσο και από τον Υπεύθυνο Σπουδών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν οριστεί από το e-ellinomatheia τακτικές αλλά και έκτακτες ενημερώσεις γονέων. Οι τακτικές ενημερώσεις γονέων κάθε ακαδημαϊκού έτους είναι δύο και πραγματοποιούνται διαδικτυακά τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο. Οι έκτακτες ενημερώσεις πραγματοποιούνται όταν ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας  του μαθητή κρίνουν απαραίτητο να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους, για να συζητηθούν οι τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

18) Πότε ορίζεται η έναρξη και η λήξη των μαθημάτων του e-ellinomatheia;2020-07-23T22:22:17+00:00

Η ημερομηνία έναρξης και λήξης των μαθημάτων του e-ellinomatheia εναρμονίζεται πλήρως με την έναρξη και τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους της χώρας στην οποία διαμένει μόνιμα ο μαθητής. Εάν όμως ο μαθητής επιθυμεί να συνεχίσει τα μαθήματά του και μετά τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους της χώρας στην οποία διαμένει, μπορεί να παρακολουθήσει σύντομους κύκλους θερινών μαθημάτων με στόχο είτε την επανάληψη της διδαχθείσας ύλης της τάξης στην οποία φοίτησε είτε την προετοιμασία για την ύλη της τάξης στην οποία θα φοιτήσει την  επόμενη σχολική χρονιά.

19) Ποια είναι η πολιτική ακύρωσης μαθημάτων;2020-07-23T22:23:14+00:00

Η ακύρωση των μαθημάτων των ανήλικων μαθητών γίνεται αποκλειστικά από τους γονείς τους μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Οι ακυρώσεις των μαθημάτων των ενήλικων μαθητών (με συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας τους) γίνεται και από τους ίδιους. Εφόσον ακυρωθεί ιδιαίτερο μάθημα έως και 24 ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα διεξαγωγής του, δεν χρεώνεται το συγκεκριμένο μάθημα. Η συμμετοχή των μαθητών που έχουν ενταχθεί σε διμελή, τριμελή η τετραμελή τμήματα δεν μπορεί να ακυρωθεί. Εάν ο μαθητής χάσει το μάθημα, αυτό χρεώνεται κανονικά εφόσον το μάθημα πραγματοποιηθεί. Εάν το μάθημα δεν πραγματοποιηθεί, ο μαθητής δεν χρεώνεται το συγκεκριμένο μάθημα.

20) Πώς μπορώ να ενημερωθώ για το ύψος των διδάκτρων για το μάθημα/τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει το παιδί μου και για τον τρόπο καταβολής τους;2020-07-23T22:23:55+00:00

Όλα τα στοιχεία που αφορούν το οικονομικό σκέλος της φοίτησης ενός μαθητή στο e-ellinomatheia (δίδακτρα, τρόπος και χρόνος καταβολής τους κ.τ.λ.) αναφέρονται αναλυτικά στην οικονομική προσφορά που αποστέλλεται στο mail των γονέων, αφού πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή συνάντηση με τον Υπεύθυνο Σπουδών.

 

21) Δεν με κάλυψαν οι ανωτέρω συχνές ερωτήσεις.2020-07-23T22:05:57+00:00

Θα είναι χαρά μας να επικοινωνήσετε με το  e-ellinomatheia (μέσω της φόρμας επικοινωνίας) και να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε.